Gewelven

Voor verdiepingsvloeren en platte daken biedt bouwmaterialen Vinckier u diverse mogelijke vloerelementen aan:

Spanfloor

Spanfloor gewelven van PloegsteertSpanfloor zijn holle vloerelementen van voorgespannen beton met een gladde onderzijde. Spanfloor is ideaal voor garages, industriële werkplaatsen en kelders. Door de gladde onderzijde van de spanfloor is er geen bepleistering of verlaagd plafond nodig. 
De spanfloor gewelven worden in de meeste gevallen door onze eigen kraanwagen geplaatst. Hiertoe moet de werf bereikbaar zijn tot tegen de woning. De aannemer stelt twee personen ter beschikking om de spanfloor elementen te begeleiden.


Staltonpanelen

Gewelven: staltonpanelen van PloegsteertStaltonpanelen zijn geprefabriceerde vloersystemen bestaande uit naast elkaar geplaatste voorgespannen zelfdragende betongewelven. Staltonpanelen worden door onze kraanwagen of door de werfkraan op de muren geplaatst. Een plaatsingsklem wordt ter beschikking gesteld om de staltonpanelen te plaatsen. De aannemer stelt twee man ter beschikking om de staltonpanelen te begeleiden bij het plaatsen.


Staltonvloeren

Gewelven: staltonvloeren van PloegsteertStaltonvloeren is een vloersysteem bestaande uit geprefabriceerde voorgespannen betonnen balkjes.  Staltonvloeren zijn uiterst geschikt voor rechtstreekse bepleistering, pleisterwerk vertoont geen scheuren.


Predallen

Breedvloerplaten of predallen is een half-geprefabiceerd vloersysteem. Predrallen bestaan uit dunne (ongeveer 5 cm dik) naast elkaar geplaatste gewapende betonplaten. De betonplaten doen dienst als onderste schil van een betonplaat die de de nodige onderwapening bevat. Hierbij doen de predallen dienst als verloren gewapende bekisting. Voor de garage of de kelder is een verdere afwerking nodig. Het volstaat, indien gewenst, de voegen op te vullen en een laagje verf aan te brengen.


Holle betonwelfsels

Holle gewapende betonwelfsels met gladde onderzijdeGladde betonwelfsels worden het meest toegepast in bedrijfsgebouwen, garages, kelders, stallingen enzovoort. Holle betonwelfsels zijn de meest economische oplossing indien het snel moet gaan en direct resultaat moet opleveren. 

Gewafelde betonwelfsels worden het meest toegepast in de woningbouw. 


Voorgespannen liggers met vulpotten

Voorgespannen liggers en vulpotten in betonVerkrijgbaar met vulpotten in beton of gebakken aarde. Vulpotten en voorgespannen liggers zijn twee afzonderlijke elementen. De vulpotten in beton fungeren als verloren bekisting. De voorgespannen liggers vormen de basis om van muur tot muur de overspanning te overbruggen. Een verplichte druklaag die erop gestort wordt, zorgt ervoor dat alles samenwerkt. Elke grillige vorm van woning kan met voorgespannen liggers en vulpotten dicht gelegd worden. Voor renovatie of moeilijk bereikbare woningen is dit een gemakkelijk systeem. Het systeem wordt manueel geplaatst. Dit systeem is ook ideaal om spots in te werken.