De leien die hieronder vermeld worden zijn fabrieksmatig geproduceerde leien op basis van vezelcement. De leien op basis van vezelcement zijn duidelijk goedkoper dan natuurleien en daarom ook meer in trek.

Bij Vinckier kan u terecht voor leien van volgende producenten:

De Alterna lei is beschikbaar in een zeer ruim gamma formaten en kleuren. Hierdoor worden toepassing voor zowel moderne als hedendaagse klassewoningen mogelijk. 

Alterna is een vlakke lei met drie coatinglagen. De Alterna leien kunnen op daken en gevels toegepast worden. 
Niets is te veel voor de Alterna lei. Strakke gevels en moeilijke aansluitingen gebeuren zonder gebruik te maken van zware op opzichtige hulpstukken. De Alterna leien worden één met uw woning.De Ardonit leien hebben een glad oppervlak en rechte randen. De Ardonit leien zijn verkrijgbaar in zes verschillende kleuren en zes verschillende afmetingen. Binnen de Ardonit leien vindt u leien 60 x 30 cm met voorgeboorde gaten. Deze leien kunnen direct op het lattenwerk vernageld worden. Het resultaat is een gevel die niet alleen fraai oogt, maar ook optisch langer lijkt door de horizontale lijnen. Dit effect wordt nog versterkt door het ontbreken van de storende leihaken.

 

Boronda leien zijn revolutionaire leien met afgeronde boorden en een ultraresistente coating. De Boronda leien zijn uiterst geschikt voor zeer strakken moderne dakafwerkingen en gevelafwerkingen. 
Het extra gladde oppervlak en de afgeronde boorden kregen een drievoudige krasvaste afwerkingslaag. Hierdoor worden de fysische eigenschappen van de lei drastisch verbeterd. Ook esthetisch zorgt dit voor een verbetering. 
Wat de Boronda lei werkelijk exclusief en innovatief maakt zijn de afgeronde boorden waarvan het model gedeponeerd werd. De kwalitatieve afwerkingslaag van het oppervlak vind je ook terug op de boorden van de Boronda lei. Water en vuil kunnen hierdoor makkelijk afglijden.


borondaboronda 2

BRAVANBravan leien hebben een natuurlijk uitzicht maar hebben wel de industriële regelmaat. De Bravan vezelcementleien hebben een gestructureerd oppervlak en gebroken randen. Hierdoor bezitten de Bravan leien dezelfde esthetische kenmerken van natuurleien zonder de mogelijke complicaties bij de plaatsing. Doordat de Bravan leien industrieel vervaardigd worden, zijn deze leien steeds maatvast en van gelijke dikte. Hierdoor is er geen sortering nodig van de leien bij de plaatsing.


 

domenDolmen leien zijn dubbelgeperste vezelcementleien met een driedubbele afwerkingslaag. Dankzij hun piekfijne afwerking en hun complete gamma zorgt de Dolmen lei voor een absolute meerwaarde aan zowel klassieke als moderne woningen. 
Alle Dolmen leien krijgen aan de zichtzijde een slijtlaag (afwerking 1) die in de massa gekleurd is. Daarna krijgen de achterzijde en voorzijde een licht gepigmenteerde primer (afwerking 2). Als derde afwerking worden de leien aan de voorzijde en op de boorden gespoten met een gekleurd en synthetisch acrylaathars dat de eindkleur bepaalt. Minstens twee maal passeren de spuitmonden over de oppervlakte en de boorden. Daarna wordt de achterzijde nog voorzien van een waslaag.


 

Fasonit is een lei voor dak en gevel gemaakt uit dubbelgeperste vezelcement. Fasonit leien zijn verkrijgbaar met een glad of gestructureerd oppervlak in zes verschillende kleuren. Eveneens kunt u kiezen voor de versie met of zonder gaten. 
De dubbele coating op de zichtzijde stoot het water af en remt mosgroei. Zo blijft u gevel met Fasonit leien er heel lang mooi uitzien. De verflaag van de Fasonit leien is watergedragen en bevat geen agressieve solventen. 
De Fasonit leien kunnen op diverse manieren geplaatst worden. Voor dakbedekking is de dubbele dekking de meest toegepaste plaatsingswijze. Voor gevelbekleding zijn de meest toegepaste dekkingswijzen de plaatsing met open voeg, met zijdelingse en horizontale overlapping en de horizontale dekking recht boven elkaar of in halfsteensverband.

 

De Montana leien zijn dubbelgeperste verzelcement leien. De Montana leien hebben een dubbele gekleurde coating op basis van een watergedragen acrylaathars. De coating bevat moswerende bestanddelen. Ook de zijkanten van de Montana lei zijn speciaal met deze coating behandeld. De rugzijde van de Montana leien is eveneens gekleurd én daarenboven voorzien van een kleurloze harslaag.
De Montana leien zijn voorzien van natuurlijk uitziende gekartelde kanten. De zichtzijde heeft een oppervlaktestructuur van een natuurlei

 

New Stonit leien zijn de perfecte combinatie van de rustieke uitstraling van een natuurlei met de technische voordelen van een vezelcement lei. 
Voor een kwalitatief hoogwaardige bekleding van gevel dak kiest u het best voor de New Stonit lei. Een woning bedekt met New Stonit leien zorgt voor een natuurlijke en stijlvolle uitstraling. 
New Stonit is een steengoede lei die zich in de eerste plaats kenmerkt door een natuurgetrouwe vormgeving.


borondaboronda 2