Natuurleien

Natuurleien worden reeds eeuwenlang gebruikt als dakbedekking. Natuurleien zorgen voor een natuurlijke schoonheid en extreme duurzaamheid. Natuurleien combineren als geen ander materiaal een verfijnde esthetiek met uitzonderlijke eigenschappen. 

Natuurleien hebben volgende uitzonderlijke eigenschappen:

  • niet brandbaar
  • een 100 % natuurlijk product waardoor zonlicht de kleur niet doet vervagen
  • een laag uitzettingscoëfficiënt waardoor er geen invloed is door temperatuursverschillen
  • weinig poreus waardoor mossen en algen geen kans hebben

Delta Vitaxx Plus
Delta Maxx Plus
Delta Fassade PLUS


Volgende natuurleien kunt u verkrijgen bij bouwmaterialen Vinckier:

Belo Horizonte

Belo Horizonte natuurleien zijn de meest zuivere natuurleien die momenteel op de dakenmarkt te vinden zijn. De natuurleien Belo Horizonte zijn zeer vlak en bovendien gelijk van dikte (gemiddeld 5 mm). Sorteerwerk op de werf wordt hierdoor tot een minimum herleid. De Belo Horizonte natuurleien zijn verkrijgbaar in 5 formaten en 2 kleuren: de zeer exclusieve kleur Grijsgroen en Graphite.

Duquesa 70

De Duquesa 70 natuurleien lenen zich perfect voor architecturale hoogstandjes op het dak dank zij hun constant kwaliteitsniveau en hun schitterend esthetiek. Het zijn zijn poreuze natuurleien en voorkomen dus mossen of algen op het dak.

San Vincente

San Vincente natuurleien zijn donker grijze natuurleien met een glad oppervlak. Ze hebben een duidelijke draad en kleine metallieke mineralen.