Silicaatsteen

Kalkzandsteenproducten zijn het bouwmateriaal van de toekomst. De grondstoffen voor de silicaatsteen zijn natuurlijk: zand en kalk. Beide natuurlijke grondstoffen zijn quasi onbeperkt voorradig. 

Silicaatsteen heeft een zeer brede toepassing in de woningbouw. De bouwfysische kwaliteiten maken het geschikt voor de meest uiteenlopende dragende en niet dragende constructies. Daarnaast worden silicaatstenen ook gebruikt voor funderingen en kelders. 

Een grote verscheidenheid is er ook voor wat de kwaliteiten (hoge en gewone druk) en de oppervlakte structuur betreft. Daarnaast heeft de silicaatsteen nog andere bijzondere eigenschappen: goede geluidsisolatie, grote warmteaccumulatie, een hoge brandwerendheid en een groot draagvermogen. De silicaatsteen draagt bij tot een aangenaam leefklimaat door de ademende eigenschappen van de silicaatsteen. Deze eigenschappen zijn immers bevordelijk voor een goede vochtregulering! 

Silicaatstenen hebben een gladde, witte oppervlaktestructuur. Ze zijn beschikbaar in een diverse formaten en kunnen aangewend worden voor de volledige ruwbouw, zowel voor te pleisteren als zichtbaar metselwerk. 

silicaatsilicaatsteen