Betonklinkers

De woning is pas echt af als de juiste oprit erbij ligt. Duurzaam, mooi, karastiek en stevig. Woning en oprit zijn pas één als alles past in het geheel. Wil je een neutrale oprit of kies je liever voor een eyecatcher? Met betonklinkers hebt u tal van mogelijkheden. 

Betonklinkers zijn in vergelijking met betontegels dikker, kleiner en stabieler. Hierdoor kunnen betonklinkers een grotere belasting aan dan betontegels. 

Betonklinkers worden dan ook hoofdzakelijk aangewend voor het betegelen van paadjes en de oprit. In mindere mate worden betonklinkers ook gebruikt voor de aanleg van een terras. 

Hun succes danken betonklinkers aan de variatie van kleuren. Verschillende kleuren in één legpatroon zorgen voor een extra toets.

Om uw betonklinkers blijvend mooi te houden, volstaat het om ze regelmatig af te borstelen en sporadisch af te spuiten met de tuinslang. Het gebruik van een hogedrukreiniger raden wij ten sterkste af omdat het afspuiten onder hoge druk uw betonklinkers kan beschadigen: het verruwt het oppervlak waardoor uw klinkers poreuzer worden en steeds sneller vuil en groen worden. 
U kan 1 keer per jaar algen en mos verwijderen van uw betonklinkers met een speciaal product die ook voorkomt dat algen zich vasthechten.
Na een grondige schoonmaakbeurt kan u het best uw betonklinkers opnieuw inzanden, zo zien ze er weer als nieuw uit.

Meer info kan u vinden op www.ebema.be  en www.marlux.com 

Bij bouwmaterialen Vinckier kan u terecht voor verschillende soorten betonklinkers: