Granito

Bij bouwwerken Vinckier kan u terecht voor volgende soorten granitotegels:

Compacttegels

Realisatie met compacttegelsDe compacttegel is een cementgebonden tegel. Ze onderscheiden zich van de klassieke marmercomposiettegels door hun nieuw fabricatieproces, vibrocompactering onder vacuüm. De compacttegel kan zowel verlijmd worden als traditioneel in de mortel verwerkt worden. 

Het uitgebreide kleurengamma bestaat uit tegels enerzijds op basis van kwartskorrels en granietkorrels voor heel intens gebruik of anderzijds marmerkorrels voor normaal gebruik. 


Marmercomposiettegels

Realisatie met marmercomposiettegelsMarmercomposiet wordt gemaakt op basis van zéér harde marmerkorrels en/of granietkorrels. De marmercomposiettegels bestaan uit een sierlaag natuursteenkorrels gemengd met gekleurde cement en de steunlaag die een betonmengeling is. 

Voordelen van de marmercomposiettegels:

  • tijdloos uitgebreid kleurengamma
  • zeer hard en duurzaam
  • bij een perfect vlakke plaatsing een bijna onzichtbare fijne voeg

Natuursteencomposiet, resinegebonden tegels

Realisatie met natuursteencomposiettegelsDit natuursteencomposiet of resinegebonden gamma bestaat voor 95 % uit marmerkorrels en voor 5 % uit hoogwaardige harsen die ze extra sterk maken. Ze zijn geschikt voor zowel grote publieke ruimtes als privé-woningen. Bovendien lenen ze zich tot de meeste diverse toepassingen, gaande van vloeren en verhoogde vloeren, over trappen en aanrechtbladen, tot wandbekleding. Ze zijn ook minder dan 0,3% poreus, waardoor ze weinig onderhoud vergen.