Tegels

Tegels worden gekozen in functie van de ruimte waar ze geplaatst worden. Iedere ruimte stelt andere eisen aan een tegel. De basisdoelstelling is de technisch juiste tegel te kiezen die aan de esthetische vereisten beantwoordt binnen een bepaald budget. We helpen u graag de juiste tegels te kiezen uit ons zeer ruim aanbod.

Het is aanbevolen om gemiddeld 5 tot 10 % meer tegels te bestellen dan strikt nodig voor de ruimte die u moet betegelen.

Hou er rekening mee dat:

  • er zelfs in een partij 1e keus tegels, enkele tegels kunnen tussen zitten met foutjes (de normen staan 5 % ”gebreken“ toe in een partij 1e keus tegels).
  • u praktisch altijd snij-afval heeft. Naargelang het legpatroon en de ruimte die u moet betegelen, zal u iets meer of iets minder snij-verlies hebben.
  • u na het plaatsen best één of meerdere dozen tegels in reserve houdt. Stel dat u later een herstelling moet uitvoeren of dat u nog wat tegels moet bijplaatsen.
  • indien u tegels bijbesteld er een licht kleurverschil en maatverschil kan optreden ten opzichte van de eerste geleverde tegels.